Werk aan Water Flevoland op excursie

Op 29 januari is het bestuur op werkbezoek geweest in de Noordoostpolder. Op het regiokantoor in Emmeloord worden de bestuursleden op de hoogte gebracht van de nieuwste ontwikkelingen op gebied van waterbeheer.

De computersystemen van Waterschap Zuiderzeeland maken het steeds gemakkelijker om gericht beheeringrepen te doen. Zo kan er met 1 druk op de knop inzicht worden verkregen in de huidige waterstanden en kunnen hevels en gemalen gemakkelijk ingeschakeld worden.

Heemraad Jaap Naaktgeboren praatte ons bij over de bodemdalingsgebieden. Het moge duidelijk zijn dat er de aankomende jaren steeds meer gebieden zullen blijven dalen. Door juiste beheermaatregelen kunnen de effecten daarvan zo lang mogelijk uitgesteld worden. Dat vraagt kennis van zaken en adequaat beleid.

Na het ‘theorie gedeelte’ was het tijd om het gebied in te gaan. De bestuurders bezochten o.a. gemaal Vissering op Urk. Het gemaal is al sinds 1942 in gebruik en kan per minuut 2.32 miljoen water per minuut uitpompen. Met een opvoer hoogte van  5.50 meter is dit een behoorlijk prestatie. De beheerder praatte het bestuur bij over de aankomende veranderingen op gebied van o.a. uitstoot en milieu.  Het komende bestuur zal straks moeten beslissen welke renovaties er nodig zijn om hier aan te voldoen.

Meer Nieuws

Kandidaten Werk aan Water

Namens Werk aan Water Flevoland bood Arnold Michielsen op 2 februari jl. de definitieve lijst met kandidaten aan. Dijkgraaf Hetty Klavers nam ze in ontvangst.  
Meer over dit thema

Nieuw AV maakt start

26 maart zijn de nieuwe leden van de AV beedigd.  De eerste AV vergadering is de start van een nieuwe bestuursperiode.  
Meer over dit thema

Hier werken wij aan water

2019 – Werk aan water Flevoland is een initiatief van KAVB / LTO Noord / NFO / NMV